Veterinaire Eenheid & IBR-vrij (route vaccinatie)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Veterinaire Eenheid & IBR-vrij (route vaccinatie)

16-5-2018: 

Bent u met uw rundveebedrijf onderdeel van een Veterinaire Eenheid en wilt u voor IBR de status ‘vaccinerend’ krijgen, dan is het belangrijk dat op alle locaties binnen de VE volgens het reglement gevaccineerd wordt.

Een VE is bedoeld voor bedrijven die op meerdere locaties rundvee huisvesten: op de ene locatie het melkvee en op de andere locatie(s) de overige dieren. De runderen op alle locaties binnen de VE worden door GD gezien als één rundveekoppel met dezelfde diergezondheidsstatussen. Wanneer een VE voor IBR de status ‘vaccinerend’ wil krijgen, hoeft daarom alleen de hoofdlocatie zich aan te melden voor het programma IBR-vrij (route vaccinatie).

Vervolgens is het wel zaak dat op alle locaties binnen de VE elk half jaar de dieren vanaf drie maanden leeftijd worden gevaccineerd en dat uw dierenarts hiervan een vaccinatieverklaring afgeeft via VeeOnline. Zo voorkomt u dat alle bedrijven binnen de VE voor IBR de status “onbekend” krijgen. Na de aansturing hebt u maximaal acht weken de tijd om op alle bedrijven te vaccineren.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.