Coryza-besmettingen: update

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Coryza-besmettingen: update

9-5-2018: 

Recent zijn opnieuw vijf gevallen van infectieuze Coryza vastgesteld bij commercieel pluimvee. Om mogelijke verspreiding te voorkomen adviseert GD strikte hygiënemaatregelen te handhaven en alert te zijn op eventuele verschijnselen van Coryza.

Neem bij verdenking direct contact op met uw dierenarts en licht uw erfbetreders in. De infectie is zeer besmettelijk, maar de bacterie kan slechts zeer kort buiten het dier overleven. Hygiënemaatregelen zijn daarmee zeer effectief in het voorkomen en beperken van de infectie. Coryza is niet overdraagbaar op de nakomelingen van de hennen.

 

Coryza uitbraken in 2018

Lees meer over de aanpak van Coryza

Lees meer over de preventie van Coryza:

Flyer over Coryza bij legkoppels (pdf)
Flyer over Coryza bij reproductiekoppels (pdf)

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.