Vraag aan het UGA team: De behandeling slaat niet aan. Wat moet ik doen?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vraag aan het UGA team: De behandeling slaat niet aan. Wat moet ik doen?

25-5-2018: 

"De behandeling slaat niet aan. Wat moet ik doen?" is een vraag die het UGA-team vaak krijgt. Dierenarts Ryan van Egmond geeft antwoord.

Of een mastitis- of droogzetbehandeling succesvol is van een groot aantal factoren afhankelijk. Halverwege een behandeling is er vaak nog niets over het resultaat te zeggen. Het is niet verstandig om op dat moment van therapie te veranderen, omdat de mastitis verwekker meestal al afgedood is terwijl er nog vlokken in de melk kunnen zitten. Het is verstandig om de gekozen behandeling volgens de bijsluiter af te maken. Wel is het goed om te weten voor welke antibiotica de specifieke mastitisverwekker gevoelig is.

Hebt u een uitslag van Mastitis Tankmelk? Dan weet u op bedrijfsniveau welke mastitisverwekkers op uw bedrijf een rol spelen en voor welke antibiotica deze gevoelig zijn. 

Hebt u nog vragen over uiergezondheid? Bel dan gerust de uiergezondheidsspecialisten van het UGA-team via 0900-1770 (optie 1). Zij helpen u graag verder en zijn elke werkdag bereikbaar voor deskundig advies.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.