Programma ochtendsessie erfbetreders pluimveebedrijven

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Programma ochtendsessie erfbetreders pluimveebedrijven

20-4-2018: 

In samenwerking met Agrivaknet organiseert GD op 17 mei, voorafgaand aan het Pluimvee Symposium (dag van de legsector) in Eersel, een ochtendsessie voor erfbetreders.

Vier sprekers verzorgen korte lezingen waarin zij aangeven wat zij van de andere erfbetreders verwachten en wat hun verantwoordelijkheid is richting het bedrijf, maar zeker ook richting de pluimveesector en de beroepsgroep. De sprekers poneren een aantal prikkelende stellingen, waarover de deelnemers vervolgens met elkaar in discussie gaan tijdens ‘rondetafelsessies’. 

Programma  

10.30 uur  Ontvangst
11.00 uur   ‘Wake up call’ voor de pluimveesector -  Bart Jan Krouwel (gespreksleider)
11.20 uur  De verantwoordelijkheid van de voerindustrie - Huub Fransen (Fransen Gerrits BV)
11.40 uur  Dierenarts anno 2018: van loodgieter naar systeembeheerder - David Speksnijder (Universiteit Utrecht)
12.00 uur  Durf jij het anders te doen? - Hugo Bens (pluimveehouder)
12.20 uur Tafeldiscussies
12.55 uur  Conclusies, met aansluitend lunch
13.45 uur  Aanvang Pluimvee Symposium 'Het moet anders!?'

Datum en tijd: donderdag 17 mei 10.30 uur
Locatie: Venco Campus, Meerheide 200 in Eersel
Deelnamekosten:199 euro (excl. btw), inclusief lunch en toegang tot het Pluimvee Symposium ‘Het moet anders!?'

Als erfbetreder kunt u er ook voor kiezen om gratis deel te nemen aan de ochtendsessie, u heeft dan echter geen gratis toegang tot het Pluimvee Symposium. Aanmelden voor alleen de ochtendsessie kan via e.onis@gddiergezondheid.nl.

De aanvraag voor accreditatiepunten bij het Kwaliteitsregister Dierenartsen is in behandeling.

Aanmelden

'Wake up call' voor de pluimveesector

Bart Jan Krouwel gaat in op de activiteiten van de Werkgroep Versterking Zelfregulering Eiersector, waarvan hij de onafhankelijk voorzitter is. Deze Werkgroep is ingesteld door de overheid en het bedrijfsleven naar aanleiding van de Fipronil-affaire. Waarom was dit een ‘wake up call’ voor de legpluimveehouders? Waarom worden pluimveehouders zo vaak ‘aangevallen’ en hoe kunnen zij hun imago verbeteren? Welke rol spelen andere ‘stakeholders’ in de keten hierbij?

De verantwoordelijkheden van de voerindustrie

Huub Fransen bespreekt de rol van de voeradviseur. Naast voeradvies geeft de voeradviseur ook advies over klimaat, genetica, gezondheid, enzovoorts. Natuurlijk allemaal om de klant zo goed mogelijk te bedienen en de relatie te verstevigen. Deze rol brengt echter ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. Wat als de adviezen niet zo goed uitpakken? Is dan de adviseur verantwoordelijk of moet de veehouder beter opletten? Wat als de veehouder dingen doet die eigenlijk niet kunnen? Meld je dat of zie je het door de vingers omdat het toch niets met voer te maken heeft? Ligt de verantwoordelijkheid voor controleren en corrigeren bij de NVWA of spreken ondernemers elkaar aan op onacceptabel gedrag?

Dierenarts anno 2018: van loodgieter naar systeembeheerder

Veehouders zijn steeds vaker hoogopgeleid en hebben een steeds hoger kennisniveau. Ze willen problemen het liefste voor zijn en veel problemen kunnen ze vaak grotendeels zelf oplossen. Volgens David Speksnijder verschuift de rol van dierenartsen steeds meer van diergeneeskundig probleemoplosser naar adviseur op het gebied van diergezondheid en alles wat hier direct of indirect mee te maken heeft. Deze veranderende rol en positie verlangt andere eigenschappen en vaardigheden van dierenartsen, maar welke precies? En wat verwacht de veehouder eigenlijk van de dierenarts? Moet de dierenarts meer coach of meer adviseur worden? En hoe valt optimaal samen te werken met andere erfbetreders? Geen hapklare antwoorden, hopelijk wel nieuwe inzichten!

Durf jij het anders te doen?

Wat hebben pluimveehouders geleerd en hoe maken zij gebruik van crisissen om hun pluimveebedrijven crisisbestendiger te maken? Welke rol kan de erfbetreder hierin spelen? En wat verwacht de pluimveehouder dan van de erfbetreder? Durf jij het anders te doen? Dit zijn vragen waar pluimveehouder Hugo Bens tijdens zijn inleiding zijn visie op zal geven.

Aanmelden

Sprekers

Bart Jan Krouwel
Bart Jan Krouwel

Huub Fransen
Huub Fransen

David Speksnijder
David Speksnijder

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.