Droesvrij-certificaat voor Hans Coster

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Droesvrij-certificaat voor Hans Coster

3-4-2018: 

GD heeft opnieuw een droesvrij-certificaat uitgereikt. Het certificaat in het kader van het programma droesvrij.nl is dit keer overhandigd aan Hans Coster van Paardendokters in Zwaanshoek. 

In de omgeving van de praktijk is droes het afgelopen jaar nogal een item geweest, laat Hans weten. “We zijn op flink wat bedrijven geconfronteerd met droes”, vertelt hij. Voor Hans en zijn vrouw een reden om deel te nemen aan de certificering. “We raden de bedrijven waar we komen altijd aan te testen, dus vind ik het belangrijk om hier het voortouw in te nemen. En daarbij is het voor onszelf natuurlijk ook fijn om vervelende verrassingen te voorkomen.”

De droesvrij-certificering betreft een vrijwillig abonnement voor paardenbedrijven om eventuele besmetting met Streptococcus equi subs. equi, de bacterie die droes veroorzaakt, vast te stellen en eventuele dragers te detecteren en te behandelen. De deelnemende bedrijven volgen een helder protocol om droes op hun bedrijf te voorkomen of te bestrijden. De vaste dierenarts van het bedrijf is betrokken bij iedere stap, zoals monstername, advisering en behandeling.

Meer informatie over droes-certificering

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.