Alsnog diagnostiek abortus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Alsnog diagnostiek abortus

19-4-2018:  De afgelopen aflamperiode is GD Veekijker vaak gebeld met vragen over abortus bij schapen. Op basis daarvan hebben wij geconcludeerd dat op relatief veel bedrijven abortus heeft plaatsgevonden. Het is niet in alle gevallen gelukt om door middel van pathologisch onderzoek van vrucht en nageboorte een diagnose te stellen. Bij een aantal oorzaken van abortus is het ook mogelijk om achteraf met bloedonderzoek alsnog een diagnose te stellen. De grootste kans daarop is enkele weken na afloop van het aflamseizoen. Zo’n onderzoek is het overwegen waard. Het vaststellen van de oorzaak van abortus is de enige manier om gericht preventieve maatregelen te nemen om problemen volgend jaar te voorkomen. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.