Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Uitscharen zonder statuswijzigingen

12-3-2018: 

Laat u uw jongvee of droogstaande koeien komend weideseizoen tijdelijk elders grazen? Dan is het verstandig gebruik te maken van de zogenaamde Uitschaar Eenheid. Zo voorkomt u dat u bij terugkomst van het vee op uw bedrijf wordt geconfronteerd met statuswijzigingen en extra onderzoeken.

Het abonnement Uitschaar Eenheid is bedoeld voor bedrijven die op twee locaties rundvee huisvesten: op de ene locatie het melkvee en op de andere tijdelijk de overige dieren. Wanneer u gebruikmaakt van de Uitschaar Eenheid worden alle runderen op de betrokken locaties voor de GD-programma’s tijdelijk aangemerkt als één ‘rundveebeslag’. Dit betekent voor beide locaties gelijke gezondheidsstatussen en zorgeloos de runderen verplaatsen tussen beide locaties.
De Uitschaar Eenheid loopt van 1 april tot 1 december. Hebt u vragen, neem dan gerust contact op met de GD-buitendienstmedewerker in uw regio.

Meer informatie over Uitschaar Eenheid

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.