GD op witte lijst voor IBR en BVD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD op witte lijst voor IBR en BVD

13-3-2018: 

De laboratoriumtesten zoals het GD-laboratorium ze uitvoert voor de IBR- en BVD-programma’s zijn door Wageningen Bioveterinary Research als geschikt beoordeeld voor de landelijke IBR- en BVD-aanpak. GD is daarom door ZuivelNL op de witte lijst geplaatst.

Voor de landelijke bestrijding van IBR en BVD is het nodig dat alle melkveehouders in Nederland deelnemen aan een IBR- en een BVD-programma. Veehouders melden zich aan voor een programma bij GD via www.gddiergezondheid.nl/ibr en www.gddiergezondheid.nl/bvd. GD is verantwoordelijk voor het toekennen van de juiste diergezondheidsstatussen en het aansturen van de onderzoeken. Voor de laboratoriumtesten die horen bij de programma’s kan men kiezen uit door ZuivelNL erkende laboratoria.

De audits en de beoordeling van de validatierapporten verliepen positief. Ook het resultaat van de rondzendoefeningen werd als goed beoordeeld. Alle testen die nodig zijn in de IBR- en BVD-programma’s zijn hierbij meegenomen:

 • BVD virus PCR; tankmelk
 • BVD antigeen ELISA; serum en oorbiopt
 • BVD antistoffen ELISA; serum en tankmelk
 • IBR gE  antistoffen ELISA; serum en tankmelk

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.