Extra zorg kalveren bij koud weer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Extra zorg kalveren bij koud weer

1-3-2018: 

Tijdens een koude periode hebben dieren meer behoefte aan energie, en dit geldt zeker voor de jongste kalveren. Voor kalveren tijdens de melkperiode is daarom het advies om deze tijdens een vorstperiode tien procent meer melkpoeder per liter melk te geven. Een alternatief is om meer melk (ongeveer één liter/dag) met de 'normale' concentratie melkpoeder te voeren. De hoeveelheid melk dient u dan in drie keer per dag te voeren in plaats van twee keer per dag. 

Tussendoor kunt u de kalveren handwarm water geven. Zorg daarnaast dat de kalveren droog en tochtvrij liggen. Een extra laag stro werkt ook isolerend.

drinkend kalf 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.