Diagnostiek bij luchtwegaandoeningen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Diagnostiek bij luchtwegaandoeningen

6-2-2018: 

Bij een paard dat (sub)acute respiratoire problemen vertoont, met verschijnselen zoals koorts, neusuitvloeiing, hoesten en/of benauwdheid en dikke benen, kan het zinvol zijn op zoek te gaan naar een oorzaak. Bij dit soort aspecifieke verschijnselen kunnen diverse bacteriële of virale verwekkers een rol spelen.

GD heeft daarom het Pakket Respiratoir Paard ontwikkeld. Hierin zijn de op dit gebied vier meest voorkomende en belangrijke ziekteverwekkers bij volwassen paarden opgenomen; namelijk EHV-1, EHV-4, influenza en Streptococcus equi subsp. equi. Met de bevindingen uit dit betaalbare en praktijkgerichte pakket kunt u het paard vervolgens gerichter ondersteunen en de eigenaar concrete adviezen geven (of de eigenaar juist geruststellen als deze ziekteverwekkers niet worden aangetoond!).

Speciaal voor veulens is aan het bovenstaande pakket nog Rhodococcus equi toegevoegd.

Lees hier meer over de respiratoire pakketten

 

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.