Spelen spreeuwen een rol bij salmonellabesmetting?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Spelen spreeuwen een rol bij salmonellabesmetting?

16-1-2018: 

Buitenlands onderzoek laat zien dat op sommige bedrijven met een salmonella-uitbraak ook wel eens salmonellabacteriën bij vogels in de stal worden gevonden. We moeten daarom rekening houden met de mogelijkheid dat vogels in de stal, dus ook spreeuwen, een rol kunnen spelen bij de verspreiding van de salmonella-infectie binnen een besmet rundveebedrijf en bij de verspreiding naar naburige rundveebedrijven.

GD adviseert daarom om vogels zo goed als praktisch haalbaar is te weren uit de stal en van de opslagen van voer. Denk daarbij aan maatregelen zoals het aanbrengen van gaas voor de luchtinlaat en in de nok van de stal, en het afdekken van het sneevlak van de maiskuil.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.