Pakket Diarree BIG: nu ook voor gespeende biggen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pakket Diarree BIG: nu ook voor gespeende biggen

9-1-2018: 

Eén van de meest voorkomende ziekteproblemen bij biggen is diarree. Om gericht maatregelen te kunnen nemen, is het belangrijk om te weten waardoor de diarree ontstaat. Daarom introduceerde GD vorig jaar het Pakket Diarree BIG voor biggen in het kraamhok. Dit pakket is nu ook beschikbaar voor gespeende biggen. Het pakket brengt per leeftijdscategorie in één keer de mogelijke ziekteverwekkers in beeld.

Diarree bij biggen in de kraamstal wordt meestal veroorzaakt door een infectie met E. coli of Clostridium, eventueel gecombineerd met een rotavirus. Veel voorkomende problemen bij gespeende biggen zijn speendiarree en slingerziekte. Beide ziektes worden veroorzaakt door verschillende ziekteverwekkende E. coli’s.

Wat doet het Pakket Diarree BIG?

Het Pakket Diarree BIG voor zuigende biggen geeft u op basis van een gecombineerde PCR-test een betrouwbaar en compleet overzicht van de mogelijke bacteriële of virale veroorzakers van diarree bij zuigende biggen. Het Pakket diarree BIG voor gespeende biggen maakt een onderscheid tussen de E. coli’s die verantwoordelijk zijn voor speendiarree en slingerziekte. Voor gespeende biggen is het onderzoek op Rotavirus A beschikbaar in een test die apart aangevraagd kan worden.

Wéét wat u kunt doen

Krijg zekerheid over de oorzaak van diarree bij uw biggen en vraag bij uw dierenarts het pakket Diarree BIG aan.

Klik hier voor meer informatie.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.