Oorbiopten tijdig inzenden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Oorbiopten tijdig inzenden

16-1-2018: 

Steeds meer veehouders maken gebruik van oorbiopten om hun bedrijf BVD-vrij te krijgen en te houden. Niet verwonderlijk: onderzoek op oorbiopten is de snelste en meest efficiënte manier om BVD-virusdragers op uw bedrijf op te sporen. Om de voordelen van het gebruik van oorbiopten optimaal te benutten is het van belang om biopten dagelijks of wekelijks in te zenden.

Snel inzenden betekent snel een uitslag; zo minimaliseert u de periode dat een eventuele BVD-drager het virus kan verspreiden op uw bedrijf. Met het oog op de kwaliteit van het onderzoeksmateriaal is het belangrijk nooit langer dan twee weken te wachten met inzenden. Bewaar de biopten gekoeld wanneer u ze niet direct opstuurt.

Let op dat u oorbiopten van kalveren die u afvoert van uw bedrijf digitaal inschrijft vóórdat de kalveren zijn afgevoerd. Op het moment dat de dieren zijn afgevoerd, staan ze namelijk niet meer op de digitale stallijst in VeeOnline en kunt u ze dus niet meer digitaal inschrijven. Inschrijven met een papieren inzendformulier kan dan nog wel, maar hieraan zijn hogere kosten verbonden.

Wat is digitaal inschrijven?

Schrijft u uw oorbiopten nog niet digitaal in? Met digitaal inschrijven wordt het gemak van BVD Oorbiopten nóg groter. U hoeft namelijk geen papieren meer in te vullen en mee te sturen. Bovendien bespaart u de helft op de inzendkosten.

Bekijk hier een handige instructievideo

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.