Mastitis PCR niet meer verkrijgbaar

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Mastitis PCR niet meer verkrijgbaar

18-1-2018: 

De Mastitis PCR zit per 1 januari 2018 niet meer in het productpakket van GD.  Melkveehouders en dierenartsen gaan steeds bewuster om met de inzet van antibiotica, waardoor er in de diagnostiek van mastitis veel dingen zijn veranderd. 

Bij de inzendingen van individuele melkmonsters ziet GD een toename van de combinatie ‘bacteriologisch onderzoek met gevoeligheidsbepaling’. Ook neemt de belangstelling voor diagnostiek van kiemen en antibioticagevoeligheid op koppelniveau nog steeds toe (Uiergezondheid Tankmelk). 

De Mastitis PCR wordt daarentegen steeds minder ingezet, waardoor de kosten voor dit onderzoek fors stijgen. Daarnaast kan GD door optimalisatie van bacteriologisch kweekonderzoek en met inzet van nieuwe technieken zoals MALDI-TOF, mastitiskiemen sneller en nauwkeuriger identificeren. Om deze redenen zit de Mastitis PCR per 1 januari 2018 niet meer in het productpakket van GD.

De Mycoplasma PCR blijft wel gewoon beschikbaar. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.