Consequenties van veel regen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Consequenties van veel regen

22-1-2018: 

Op veel plaatsen is de afgelopen weken zo veel regen gevallen dat schapen moeite hebben om een droge ligplaats te vinden. Ook verweken de klauwtjes en dit verhoogt de gevoeligheid voor klauwproblemen. Veel regen maakt ook dat het drogestofgehalte van het gras erg laag is. Bij een drogestofgehalte van 5-10% moeten schapen twintig tot veertig kilogram gras per dag opnemen om aan twee kilogram drogestof te komen. Dit zal in veel gevallen niet lukken en kan negatieve consequenties hebben voor de ontwikkelende vruchten. Bij zulk weer zullen bovendien de besmettelijke stadia van de leverbot zich over grotere afstand verplaatsen en dit verhoogt het risico op leverbotinfecties.

Hoewel er dus op veel plaatsen nog voldoende gras staat dat bij de buren altijd groener lijkt, zijn er in natte winters de nodige addertjes onder het gras. Ga daar met gezond verstand mee om.  

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.