Eerste officiële Droes-vrij bedrijf van Nederland is bekend!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eerste officiële Droes-vrij bedrijf van Nederland is bekend!

20-12-2017: 

GD en Dierenartsenpraktijk Zeddam reiken eerste Droes-certificaat uit. Het certificaat in het kader van het programma droesvrij.nl is overhandigd aan Stal Obelix in Westendorp.

Uit handen van dierenarts Sjoerd Lautenschutz (dierenkliniek Zeddam) en veterinair microbioloog Kees van Maanen (GD) werd gisteren aan Daniëlle en Eswald Loohuizen het officiële Droes-vrij certificaat overhandigd. Stal Obelix is hiermee het eerste Droes-vrij bedrijf van Nederland.

Droes certificering betreft een vrijwillig abonnement voor paardenbedrijven om eventuele besmetting met de bacterie, die droes veroorzaakt, vast te stellen.

De deelnemende bedrijven volgen een helder protocol om droes op hun bedrijf te voorkomen of te bestrijden. De vaste dierenarts van het bedrijf is betrokken bij iedere stap, zoals monstername, advisering en behandeling.

Meer informatie over droesvrij.nl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.