Pakket Respiratoir paard

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pakket Respiratoir paard

8-11-2017:  Bij een paard dat (sub)acute respiratoire problemen vertoont (met verschijnselen zoals koorts, neusuitvloeiing, hoesten en/of benauwdheid en dikke benen) kan het zinvol zijn op zoek te gaan naar een oorzaak. Bij dit soort aspecifieke verschijnselen kunnen diverse bacteriële of virale verwekkers een rol spelen. 

GD heeft daarom het Pakket Respiratoir paard ontwikkeld. Hierin zijn de op dit gebied vier meest voorkomende en belangrijke ziekteverwekkers bij volwassen paarden opgenomen; namelijk EHV-1, EHV-4, influenza en Streptococcus equi subsp. equi. Met dit betaalbare en praktijkgerichte pakket maken we het makkelijker om te kiezen voor relevante diagnostiek. U kunt met de bevindingen uit deze diagnostiek het paard gerichter ondersteunen en de eigenaar concrete adviezen geven of de eigenaar juist geruststellen als deze significante pathogenen niet worden aangetoond. 

Ook is het, als u op het bedrijf  bij meer paarden tegelijkertijd met een probleem (bijvoorbeeld koorts of hoesten) wordt geconfronteerd, mogelijk om de swabs van meerdere paarden (één tot drie) niet individueel te laten bepalen, maar bij elkaar te voegen in een pool. U betaalt dan één keer de kosten van het pakket, maar u heeft wel drie keer zoveel kans de veroorzaker van de problemen in de groep paarden op te sporen!

Meer informatie over PCR Paard

Inzendformulier pakket Respiratoir paard (11430)

Informatie en instructie Respiratoir Pakket Paard en Veulen


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.