Annet Velthuis (GD) benoemd tot nieuwe lector Rundergezondheid

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Annet Velthuis (GD) benoemd tot nieuwe lector Rundergezondheid

2-11-2017:  Gezonde dieren staan aan de basis van een duurzame veehouderij. Diergezondheid en dierwelzijn vormen niet voor niets een belangrijke schakel binnen de sector. Vanaf 1 januari 2018 werken Aeres Hogeschool Dronten en GD samen in een nieuw lectoraat Rundergezondheid. Annet Velthuis is benoemd tot lector. 

In haar nieuwe functie zal Annet Velthuis een bijdrage leveren aan de inhoud en vormgeving van onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht op het gebied van rundergezondheid. 

De hogeschool in Dronten voert praktijkgericht onderzoek uit, onder meer op het gebied van agro en ondernemen. In de samenwerking speelt GD samen met Aeres in op de ontwikkelingen in de Nederlandse rundveehouderij. In het lectoraat ligt de focus op de gezondheid van dieren, maar ook op de relatie met dierwelzijn en maatschappelijke acceptatie. Welke preventieve maatregelen kunnen veehouders bijvoorbeeld nemen om dierziekten te voorkomen en hoe houden we gezonde koeien gezond? 

Annet Velthuis heeft ruime ervaring op het gebied van diergezondheid. Na haar studies Dierwetenschappen en Veterinaire Epidemiologie aan de Wageningen University en haar promotie in de Kwantitatieve Veterinaire Epidemiologie, werkte zij elf jaar in Wageningen als universitair docent binnen de Leerstoelgroep Bedrijfseconomie met een focus op economie van diergezondheid en voedselveiligheid. Sinds 2012 is ze werkzaam als onderzoeksmanager Rundvee binnen GD.

Velthuis wil zich binnen het lectoraat Rundergezondheid richten op bedrijfsgebonden aandoeningen in de Nederlandse rundveehouderij, waarbij preventief management een belangrijke rol speelt (gezonde koeien gezond houden).

 
Annet Velthuis

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.