Veel belangstelling boekpresentatie ‘Handboek Uiergezondheid Rund’

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Veel belangstelling boekpresentatie ‘Handboek Uiergezondheid Rund’

20-10-2017: 

Theo Lam, manager R&D bij GD en tevens in deeltijd werkzaam bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, reikte op 20 oktober samen met Sarne De Vliegher van de faculteit Diergeneeskunde in Gent, de eerste exemplaren van het ‘Handboek Uiergezondheid Rund’ uit aan de oud-hoogleraren prof. dr. Arie Brand (Utrecht) en prof. dr. Aart de Kruif (Gent). Dit gebeurde tijdens een drukbezochte, feestelijke boekpresentatie op Boerderij ’t Dommeltje in Boxtel.

Het ‘Handboek Uiergezondheid Rund’ werd zorgvuldig samengesteld door Theo Lam en Sarne De Vliegher. Zij laten in het boek een groot aantal specialisten aan het woord, die elk op hun eigen terrein de huidige stand van zaken van het mastitisonderzoek op een rijtje hebben gezet. Het boek kwam tot stand door een intensieve samenwerking van de auteurs, die afkomstig zijn uit verschillende organisaties zoals GD, CRV, Vetvice, St. Anna Advies, Wageningen Universiteit en de faculteiten Diergeneeskunde in Gent en Utrecht. Theo Lam en Sarne De Vliegher zijn de ervaringsdeskundigen die in dit boek de wetenschappelijke achtergrond verbonden hebben met de praktijk.

Lezingen

Voorafgaand aan de boekpresentatie waren er korte lezingen waarin het belang van uiergezondheid en melkkwaliteit voor verschillende sectoren werd belicht. Sprekers waren Ynte Schukken (GD), dr. Merel Langelaar (KNMvD), Guy Vandepoel (Boerenbond Vlaanderen) en dr. Johan Vandenbranden (Pharma België).

Bij de boekpresentatie waren zowel mensen uit de wetenschap als dierenartsen, practici en een aantal melkveehouders aanwezig; een mooi gemengd gezelschap. Het Handboek Uiergezondheid, waarin vrijwel alle facetten van het onderwerp uiergezondheid aan de orde komen, telt 22 hoofdstukken en 336 pagina’s en is te verkrijgen vanaf januari 2018.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.