Afrikaanse varkenspest komt snel dichterbij

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Afrikaanse varkenspest komt snel dichterbij

12-10-2017: 

In de EU zijn in 2017 al meer dan 1500 meldingen gedaan van uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). vooral bij wilde zwijnen, maar ook bij gehouden varkens (ruim drie procent). De meeste uitbraken vinden plaats in de Baltische staten. Ook in Oekraïne en Rusland zijn uitbraken gemeld. In Tsjechië zijn op 29 juni voor het eerst uitbraken van AVP gemeld bij wilde zwijnen. Dit betekent dat een afstand van 400 à 500 kilometer is overbrugd ten opzichte van de bekende uitbraken in Oekraïne en Polen. Deze opvallende geografische sprong was voor de Tsjechische autoriteiten reden om een politieonderzoek in te stellen. AVP komt snel dichterbij, dus wees alert op de risico’s zoals het meenemen van varkensvleesproducten uit de besmette regio’s. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.