Cursus Rhinopneumonie voor dierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Cursus Rhinopneumonie voor dierenartsen

26-9-2017:  Er is veel aandacht voor de equine herpesvirussen type 1 en 4 (EHV-1 en EHV-4), de veroorzakers van rhinopneumonie. Om dierenartsen goed te informeren organiseert GD samen met de Faculteit Diergeneeskunde en Zoetis op 15 en 16 november een interactieve cursus. 
EHV-1 en EHV-4 komen wereldwijd voor. Hoewel een infectie met dit virus bij het paard niet altijd opvallende klinische symptomen geeft, of alleen een verkoudheid veroorzaakt, zijn er ook twee verschijningsvormen die meer impact hebben op de paarden en hun eigenaren: de abortus- en de neurologische vorm. 

De gevolgschade van deze laatstgenoemde uitingsvormen kan voor bedrijven aanzienlijk zijn. Dit zorgt bij de betrokken dierenartsen vaak voor veel werk en vragen. Dat er veel onduidelijkheden zijn blijkt ook uit de hoeveelheid vragen die de Helpdesk Paard krijgt over de ziekte. Evaluaties van eerdere GD cursussen laten zien dat rhinopneumonie een onderwerp is waarover paardendierenartsen graag meer zouden horen. Dit is voor GD genoeg aanleiding om dit onderwerp nu, samen met de Faculteit Diergeneeskunde, op de agenda te zetten. 

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.