Bijeenkomsten voeding en klauwgezondheid rund

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bijeenkomsten voeding en klauwgezondheid rund

27-9-2017: 

Speciaal voor rundveedierenartsen en rundveevoerspecialisten organiseert GD dit najaar drie middagbijeenkomsten rondom voeding en klauwgezondheid. Aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten kan via dit formulier. Deelname is kosteloos, maar vol is vol.

Fosfaat in de praktijk; wat zegt het fosfortankmelkgetal?

Tijdens het eerste deel van de middag staat fosfor centraal. Het afgelopen jaar heeft de fosfaatregelgeving een grote impact gehad op de Nederlandse melkveehouderij. Veehouders vragen zich geregeld af of actuele gezondheidsproblemen wellicht met een fosfortekort te maken hebben. Is dat zo? En hoe komt u daar achter? Hoe kunt u als veevoeradviseur of rundveedierenarts melkveehouders helpen om met minder fosfor in het rantsoen de koeien gezond te houden en de productie optimaal?

Ryan van Egmond, rundveedierenarts in het FIT Team van GD, deelt tijdens deze lezing actuele inzichten over het effect van een fosfortekort of -overmaat op de diergezondheid. Ook gaat hij in op het nut van het meten van fosfor in tankmelk. Welke informatie geeft dit? En wat zou u daar mee kunnen?

Voeding en klauwgezondheid; welke rol speelt biotine?

Een goede klauwgezondheid is een essentiële basis voor een gezonde, fitte melkveestapel. Toch komen kreupele koeien op ieder melkveebedrijf voor en vormen ze vaak een grote zorg. Een deel van de kreupelheid wordt veroorzaakt door infectieuze- (o.a. mortellaro en stinkpoot) en een deel wordt veroorzaakt door niet infectieuze aandoeningen (o.a. zoolbloedingen en witte lijn defecten). Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gaat Ryan van Egmond in op de relatie tussen voeding en klauwgezondheid, waarbij hij zich vooral focust op de rol die biotine hierbij speelt. Wat is de relatie tussen biotine en klauwgezondheid? Hoe weet je of de biotineproductie te laag is? En welke rol kan tankmelkonderzoek hier eventueel bij spelen?

Programma

13.15  Ontvangst met koffie en thee
13.30 Woord van welkom door dagvoorzitter Martine Verwoerd
13.35  Fosfaat in de praktijk; wat zegt het fosfortankmelkgetal?
14.40    Pauze
14.55  Voeding en klauwgezondheid: welke rol speelt biotine?
15.40 Afsluiting door dagvoorzitter Martine Verwoerd

Data en locaties

24 oktober 2017
Partycentrum en Zalencentrum ’t Haske, Joure
26 oktober 2017
GD, Deventer
2 november 2017
De Stapperij, Oirschot

Aanmelden

FIT

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.