Significante afname van fipronil na behandeling met soda, gevolgd door behandeling met waterstofperoxide (H2O2)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Significante afname van fipronil na behandeling met soda, gevolgd door behandeling met waterstofperoxide (H2O2)

30-8-2017:  Uit onderzoek in het GD laboratorium blijkt dat inwerken van 5% soda (natriumcarbonaat) gedurende twee uur en daarna behandelen met 15% of 30% waterstofperoxide (H2O2) na opnieuw twee uur inwerken een zeer significante afname van fipronil en de metabolieten van fipronil geeft. 

Op de pagina over fipronil leest u wat er is onderzocht in het GD-laboratorium en vindt u een tabel waarin de adviezen voor de toepassing van soda en H2O2 samengevat voor twee situaties: een lege stal en een stal met dieren erin. Deze toepassingen zijn nog niet onderbouwd met resultaten uit gecontroleerd onderzoek. Er zijn wel verschillende praktijkvoorbeelden bekend waar goede resultaten zijn bereikt, hieruit blijkt dat herhaalde behandeling nodig kan zijn. Het is niet nodig om gestabiliseerde waterstofperoxide te gebruiken.

Lees meer op de pagina over fipronil


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.