Pootproblemen bij leghennen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pootproblemen bij leghennen

24-8-2017:  In Pluimvee 65 maakten we melding van het voorkomen van droge en beschadigde poten bij leghennen. De beschadigingen zitten op de middenvoet of op de bovenkant van de tenen. De ernst van de aandoening kan variëren; in sommige koppels treedt verwonding op en is de uitval verhoogd. 

Om een mogelijke oorzaak te vinden en inzicht te krijgen in de omvang van het probleem is een werkgroep samengesteld, met daarin vertegenwoordigers van de veevoersector, dierenartsen en opfokorganisaties. Onder leiding van GD zal deze werkgroep relevante informatie verzamelen en verspreiden. Daarnaast loopt er een pilotonderzoek. Inmiddels zijn er daarvoor 45 pluimvee-inzendingen en 55 enquêtes binnengekomen en de eerste resultaten zijn binnen de werkgroep gedeeld. Mocht u nog nieuwe informatie hebben over het verloop van de ziekte of behandelingen, dan horen we dat graag. Voor vragen of meer informatie over deze pootproblemen kunt u contact opnemen met GD (tel. 0570-660495) of uw eigen dierenarts.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.