ILT-insleep voorkomen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

ILT-insleep voorkomen

22-8-2017:  In het midden en zuiden van het land werden deze zomer enkele ILT-uitbraken waargenomen. Hierbij zijn tot nu toe voornamelijk opfoklegkoppels en een vleeskuikenkoppel betrokken.


In een pluimveedicht gebied kan de besmettingsdruk van het virus groot zijn. Het is daarom belangrijk dat pluimveeziekten als ILT door uw dierenarts worden gemeld bij GD (Early Warning). Zo houden we elkaar op de hoogte van problemen in bepaalde gebieden en kunnen we indien nodig de juiste preventieve maatregelen treffen. De preventie van ILT ligt in goede bedrijfshygiëne en reiniging en desinfectie. Daarnaast dient het opzetten van een pas gevaccineerd koppel op een bedrijf met onbeschermde dieren te worden vermeden.

Gezamenlijk advies

Om veehouders in de betrokken gebieden te helpen de infectiedruk van ILT virus in hun omgeving te verminderen en om insleep van ILT virus op hun bedrijf te voorkomen hebben GD en pluimveedierenartsen gezamenlijk enkele adviezen opgesteld. Deze adviezen zijn per brief verstuurd naar de veehouders in de betrokken gebieden. Wilt u meer weten? Uw dierenarts of GD (tel. 0900-1770, optie 4 ) kan u informeren over de adviezen en de achtergronden ervan.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.