Pakket Respiratoir veulen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pakket Respiratoir veulen

18-7-2017: 

Bij een veulen dat respiratoire problemen vertoont (met verschijnselen zoals koorts, vergrote lymfeknopen, neusuitvloeiing, hoesten en/of benauwdheid) is het soms lastig de oorzaak te achterhalen. Vaak speelt bij deze leeftijd een bacteriële of virale infectie een rol. 

GD heeft hiervoor het Pakket Respiratoir veulen ontwikkeld waarin de 5 meest voorkomende en belangrijke ziekteverwekkers op dit gebied bij veulens zijn opgenomen; nl. EHV-1, EHV-4, influenza, Streptococcus equi subsp. equi en Rhodococcus equi. Met dit betaalbare en praktijkgerichte pakket maken we het makkelijker te kiezen voor relevante diagnostiek. U kunt het zieke veulen met de bevindingen uit deze diagnostiek gericht ondersteunen (of de eigenaar geruststellen als er geen van deze significante pathogenen wordt aangetoond). 

Ook is het mogelijk, als u met een probleem onder een groep veulens wordt geconfronteerd, om de swabs van meerdere veulens (1-3) niet individueel te laten bepalen, maar bij elkaar te voegen in een pool. U betaalt dan èèn keer de kosten van het pakket maar heeft wel 3 keer zoveel kans de veroorzaker van de problemen in het koppel veulens te kunnen opsporen!

Meer info over de PCR

Inzendformulier pakket Respiratoir veulen (11431) 

Informatie en instructie Respiratoir Pakket Paard en Veulen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.