Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid

Diersoorten

Optimaal voeren in de zomer

12-6-2017:  Voor gezonde, vruchtbare koeien is een optimale mineralenvoorziening cruciaal. Op veel bedrijven wordt nu met minder vee, méér melk geproduceerd; dat vraagt wat van uw voermanagement. Zeker ook tijdens de zomer: (mede) door een verminderde weerstand, worden koeien minder makkelijk drachtig en/of ziet u vaker mastitis. Hoe houdt u balans?

Uit onderzoek van GD blijkt dat tijdens de zomerperiode meer mineralentekorten voorkomen. Zowel de selenium-, jodium-, koper- als zinkvoorziening is tijdens het weideseizoen vaker verlaagd. Weet u of de opname van deze mineralen bij uw koeien wel optimaal is?

Met de Mineralencheck krijgt u eenvoudig via tankmelkonderzoek inzicht in de selenium-, jodium-, koper- en zinkvoorziening bij uw melkgevende koeien. Zo weet u of ze wellicht tekort krijgen (óf juist te veel), en kunt u eenvoudig bijsturen. Goed voeren is meetbaar. Zeker weten. Meer informatie


Meld u vóór 1 juli aan, dan ontvangt u in augustus uw eerste uitslag.

 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.