Optimaal voeren in de zomer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Optimaal voeren in de zomer

12-6-2017:  Voor gezonde, vruchtbare koeien is een optimale mineralenvoorziening cruciaal. Op veel bedrijven wordt nu met minder vee, méér melk geproduceerd; dat vraagt wat van uw voermanagement. Zeker ook tijdens de zomer: (mede) door een verminderde weerstand, worden koeien minder makkelijk drachtig en/of ziet u vaker mastitis. Hoe houdt u balans?

Uit onderzoek van GD blijkt dat tijdens de zomerperiode meer mineralentekorten voorkomen. Zowel de selenium-, jodium-, koper- als zinkvoorziening is tijdens het weideseizoen vaker verlaagd. Weet u of de opname van deze mineralen bij uw koeien wel optimaal is?

Met de Mineralencheck krijgt u eenvoudig via tankmelkonderzoek inzicht in de selenium-, jodium-, koper- en zinkvoorziening bij uw melkgevende koeien. Zo weet u of ze wellicht tekort krijgen (óf juist te veel), en kunt u eenvoudig bijsturen. Goed voeren is meetbaar. Zeker weten. Meer informatie


Meld u vóór 1 juli aan, dan ontvangt u in augustus uw eerste uitslag.

 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.