Doe de uiergezondheidscheck!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Doe de uiergezondheidscheck!

12-5-2017: 

Welke mastitisverwekkers zijn op uw bedrijf verantwoordelijk voor zichtbare uierontsteking of een hoger celgetal? Hoe kunt u die het best bestrijden? En past het antibioticum dat u gebruikt daar wel bij? De Uiergezondheidscheck geeft eenvoudig inzicht via tankmelkonderzoek. Aanmelden voor de vrijblijvende check kan tot uiterlijk 18 juni 2017.

Elk melkveebedrijf heeft er helaas mee te maken: mastitis. Soms duidelijk zichtbaar en met afwijkende melk, soms minder zichtbaar, maar wel met een (blijvend) hoger celgetal. Jammer genoeg geldt voor veel bedrijven dat behandelen niet altijd (meteen) helpt. Het liefst wilt u mastitis natuurlijk voorkómen, maar soms kan het probleem langzaam maar zeker groeien.

Uiergezondheidscheck

Wilt u de problemen aanpakken en in de toekomst voorkomen, dan is het belangrijk om te weten met wíe u te maken hebt, oftewel: welke bacteriën gaat u bestrijden? Met de Uiergezondheidscheck wordt uw tankmelk drie keer onderzocht op de belangrijkste veroorzakers van mastitis. Bovendien kijken we hoe de antibioticagevoeligheid van de gevonden bacteriën is zodat u weet of u wel de meest geschikte antibiotica gebruikt.

Ja, ik meld me aan!

Wat wordt er precies onderzocht?

1. We onderzoeken uw tankmelk drie maanden achter elkaar op zeven belangrijke veroorzakers van mastitis: uberis, klebsiella, coli, aureus, Streptococcus agalactiae, omgevingsstreptokokken en Streptococcus dysgalactiae. De uitslag vertelt u precies welke mastitisverwekkers wel of geen rol spelen op uw bedrijf en geeft u duidelijke handvatten om op uw bedrijf tot een lager tankcelgetal en structureel minder klinische mastitis te komen.

2. We onderzoeken voor welke antibiotica de gevonden mastitisverwekkers wel of niet gevoelig zijn (Bedrijfsantibiogram Mastitis, zie het filmpje hieronder). De uitslag van het Bedrijfsantibiogram vertelt u per gevonden kiem of de gevoeligheid voor een bepaald antibioticum goed, matig of slecht is. Dit geeft u waardevolle input voor uw bedrijfsbehandelplan en helpt u eerder het juiste middel te kiezen bij problemen met mastitis.

De Uiergezondheidscheck kost eenmalig € 195,20 (excl. btw) en kunt u tot uiterlijk 18 juni 2017 bestellen via dit formulier

Meldt u zich aan, dan wordt u ook uitgenodigd om kosteloos en vrijblijvend een bijeenkomst bij u in de regio te bezoeken. Hier kunnen we, indien gewenst, uw uitslag verder toelichten en concreet bespreken wat u in uw specifieke situatie kunt doen om tot minder mastitis, een gericht(er) antibioticumgebruik en méér melk te komen. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.