Onderzoek naar schijndracht bij melkgeiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Onderzoek naar schijndracht bij melkgeiten

29-5-2017:  In april is Rianne Klerx, laatstejaars student Diergeneeskunde, gestart met haar onderzoeksstage schijndracht bij melkgeiten bij GD. 

Rianne gaat door middel van een enquête en een verdiepingsslag op een aantal melkgeitenbedrijven de aandoening schijndracht onderzoeken. Het doel is om te kijken naar het voorkomen van de aandoening en de risicofactoren die daar bij horen. Ook zal zij onderzoeken of er behandeld moet worden en wanneer dit het geval is hoe dit het beste kan worden uitgevoerd. 

Voor dit onderzoek zal ze in eerste instantie op korte termijn geitenhouders benaderen met het verzoek om een enquête in te vullen. Onder de deelnemers zullen we tien Mineralenchecks (tank)melk verloten. De resultaten van Rianne haar onderzoek zullen we later in de GD Schaap Geit met u delen. We hopen dat ook u aan dit onderzoek wilt meewerken door de enquête in te vullen.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.