Leverbotprognose voorjaar: Kans op een nieuwe leverbotinfectie in dit voorjaar zeer klein

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Leverbotprognose voorjaar: Kans op een nieuwe leverbotinfectie in dit voorjaar zeer klein

3-5-2017: 
Leverbotprognose voorjaar 2017

De Werkgroep Leverbotprognose verwacht dit voorjaar dat de kans op een voorjaarsinfectie met leverbot zeer klein is.

In de vorige herfst daalde het aantal leverbotslakken sterk door de droogte. Hierdoor is nauwelijks een besmetting op het gras afgezet die mogelijk in het voorjaar nog voor een besmetting kan zorgen. De lage temperaturen in november en januari hebben er voor gezorgd dat in de winter geen ontwikkeling in de slak meer heeft plaats gevonden. Pas in februari is er weer een toename van jonge slakken waargenomen. De droogte in maart heeft er vervolgens voor gezorgd dat het aantal slakken weer is afgenomen. Het percentage besmette slakken is de afgelopen maanden zeer laag en lijkt in april gereduceerd tot nul. Gezien de klimatologische omstandigheden en de slakken waarnemingen is de kans op een leverbotbesmetting in het voorjaar zeer klein.

Lees hier het hele bericht in pdf

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.