Handig: Draaiboek Hittestress

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Handig: Draaiboek Hittestress

19-5-2017:  Een koe heeft het liefst een temperatuur tussen -5 en +18 graden Celsius. Weet u wat u kunt doen om hittestress te voorkomen?


Vanaf 21° Celsius heeft een koe last van de warmte. Naast de temperatuur spelen de luchtvochtigheid en windsnelheid ook een rol: hoe hoger de luchtvochtigheid en hoe lager de windsnelheid, hoe eerder een koe last heeft van hittestress. Deze stress kan zorgen voor verminderde voeropname en pensverzuring, met een grotere kans op melkproductiedaling, uierontsteking en klauwproblemen. Het is vooral belangrijk dat u de koeien afkoelt, wat kunt u nog meer doen?  In het UGA Draaiboek Hittestress leest u wat u kunt doen als het warm is maar ook wat u nog kunt regelen vóór het warm wordt.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.