BVD Oorbiopten digitaal insturen zonder formulier

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

BVD Oorbiopten digitaal insturen zonder formulier

19-5-2017:  Steeds meer veehouders zien het voordeel van het digitaal inschrijven van BVD Oorbiopten: inmiddels wordt meer dan de helft van de naar GD ingezonden oorbiopten digitaal ingeschreven via VeeOnline. Wanneer u kiest voor deze manier van inzenden wordt het gemak van oorbiopten nóg groter. U hoeft namelijk geen papieren meer in te vullen en mee te sturen. 

Kiest u voor de digitale weg, dan scheelt dat ook financieel: u betaalt slechts 4,95 euro basiskosten per inzending in plaats van 9,95 euro.

Let op: stuur geen inzendformulier mee

Het komt nog wel eens voor dat veehouders de oorbiopten inschrijven via VeeOnline en toch ook een inzendformulier meesturen. Dat is dus niet nodig. Het goed verpakt versturen van de oorbiopten volstaat. Na binnenkomst bij GD worden de oorbiopten gescand en op die manier geïdentificeerd en aan uw digitale inschrijving gekoppeld. U kunt uw digitale inschrijfgegevens altijd terugvinden in VeeOnline, waar ook de uitslagen voor u worden gearchiveerd. 

Let op: als u nog wel een formulier meestuurt wordt de inzending gezien als niet-digitaal en wordt 9,95 euro aan basiskosten gefactureerd in plaats van 4,95 euro. 

Dieren niet direct ‘zichtbaar’ op de digitale stallijst

Als u digitaal inschrijft logt u in op VeeOnline met uw Z-login en selecteert u in uw stallijst de dieren waarvan u een oorbiopt hebt genomen. Let op: nadat kalveren in het I&R-systeem zijn geregistreerd, duurt het circa 4 tot 8 uur voordat deze dieren in VeeOnline zichtbaar zijn. Houd er dus rekening mee dat dieren niet direct terug te vinden zijn in de digitale stallijst. Staat het dier in de stallijst, dan kunt u het dier selecteren en het bijbehorende oorbiopt digitaal inschrijven. Hier vindt u de handleiding digitaal inschrijven

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.