Bijeenkomst voeding en uiergezondheid voor rundveedierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bijeenkomst voeding en uiergezondheid voor rundveedierenartsen

22-5-2017: 

Deze zomer organiseert GD drie bijeenkomsten voor rundveedierenartsen rondom voeding en uiergezondheid. In het eerste deel van de middag staat biest(management) centraal en praten we u graag bij over de resultaten van een pilot van ForFarmers en GD. Daarna bespreken we verschillende gevoeligheidstesten op het gebied van uiergezondheid, met aandacht voor de kansen die het Bedrijfsantibiogram biedt. We sluiten af met een praktisch verhaal over boxbedekking en uiergezondheid. Direct aanmelden

Programma

12.30 uur

Inloop & welkom

13.00 - 13.30

Biest is meer dan IgG alleen
Jan Muskens, rundveedierenarts GD
Biest is belangrijk voor het verstrekken van voldoende IgG, maar biest is veel meer dan dat alleen. Benut u alle mogelijkheden om samen met de veehouder de biestvoorziening te optimaliseren?

13.30 - 14.00

Goede weerstand kalf begint in de droogstand
Bart Tas, Innovation Manager Ruminants ForFarmers
Wat zijn de uitkomsten van de praktijkpilot die GD en ForFarmers samen deden naar de relatie tussen de weerstand van het kalf, biest(management) en transitie? En wat kunt u daarmee in de praktijk?

14.00 - 14.15 

Discussie

14.15 - 14.30

Pauze

14.30 - 15.15

Antibiogram allemaal onzin?
Christian Scherpenzeel, dierenarts GD &
Annet Heuvelink, bacterioloog GD
Over de zin en onzin van verschillende antibioticumgevoeligheidstesten op mastitisverwekkers. Wanneer en hoe zet u een antibiogram optimaal in? En wat kunt u nou concreet met het Bedrijfsantibiogram Mastitis? We bespreken het nut van de uitslag en de kansen die er voor u liggen aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.

15.15 - 15.45 

Out of the box(bedekking)
Christian Scherpenzeel, rundveedierenarts GD
Zaagsel, zand, stro of tóch de gedroogde dikke fractie van de mest? En kun je deze laatste nu wél of niet inkuilen? Welke boxbedekking en welke ‘boxsanitatiemiddelen' ondersteunen een goede uier- en speengezondheid op het melkveebedrijf en hoe kunt u als dierenarts hierover adviseren? En welke bedding geeft het meeste koecomfort in combinatie met het kleinste besmettingsgevaar voor mastitis? Een praktisch verhaal over boxbedekking en het nut van strooiselonderzoek.

15.45 - 16.00 

Discussie

16.00 uur

Einde programma

Data en locaties:
15 juni 2017: Party & Zalencentrum ’t Haske, Joure                     
16 juni 2017: ’t Zand Brabants Gastvrij, Oirschot
20 juni 2017: GD, Deventer

Tijd: 12:30 - 16:00
Kosten: deelname is kosteloos, maar vol is vol.

Meld u aan   Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.