We bedoelen: Mycoplasma bovis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

We bedoelen: Mycoplasma bovis

Mycoplasma is het kleinste zichzelf vermenigvuldigende organisme op aarde. Er zijn circa honderd verschillende soorten mycoplasma bekend, de meest voorkomende bij het rund is Mycoplasma bovis en kan uiteenlopende klachten veroorzaken.

De bacterie is onder andere verantwoordelijk voor hardnekkige mastitis. Wanneer er sprake is van onbehandelbare klinische mastitis aan meerdere kwartieren met eventueel zanderige melk, denk dan aan mycoplasma-mastitis. Zeker als er niets wordt gevonden bij standaard bacteriologisch onderzoek. Omdat Mycoplasma alleen goed groeit op een specifieke voedingsbodem en soms zeer traag groeit, wordt de bacterie bij standaard bacteriologisch onderzoek van melk namelijk niet gevonden. Er is dus specifiek onderzoek op Mycoplasma nodig. Lees meer>>

Speelt mycoplasma op mijn bedrijf?

Voor melkveebedrijven die eenvoudig en snel inzicht willen in de eventuele rol van Mycoplasma bovis op hun bedrijf, biedt GD nu een eenmalige tankmelkscreening op mycoplasma aan. De kosten van dit tankmelkonderzoek bedragen éénmalig 35 euro (excl. btw en basiskosten). U kunt zich tot uiterlijk 1 april 2017 aanmelden. De uitslag inclusief toelichting ontvangt u in april/mei.

Eenmalig tankmelkonderzoek bestellen

Nog zo’n raadsel? Kijk dan hier en hier.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.