Update vogelgriep

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update vogelgriep

2-3-2017:  In de eerste zes weken van 2017 werd er nog elf keer vogelgriep (H5N8) bij wilde en gehouden hobbyvogels gevonden. Er waren gelukkig geen uitbraken meer bij commercieel gehouden pluimvee.
 
 
De bevindingen kwamen uit Utrecht (4), Noord Holland (3), Zuid Holland (2), Friesland (1) en Gelderland (1), (bron: OIE, ADNS). In Europa werden de afgelopen twee weken uitbraken gemeld bij commercieel pluimvee in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Italië, Polen, Slovenië en Spanje (bron: ADNS).

De deskundigengroep dierziekten beoordeelde op basis van onder andere deze gegevens dat het risico van insleep van vogelgriep vanuit de wilde populatie verminderd is ten opzichte van eind 2016, maar nog steeds verhoogd ten opzichte van voorjaar 2015. Ook het risico van insleep vanuit andere landen blijft aanwezig. GD adviseert pluimveehouders om aandacht te blijven houden voor de hygiënemaatregelen. 

Tips om insleep van vogelgriep te voorkomen vindt u hier.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.