Koninklijke Onderscheiding voor Jan Jansen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Jansen

15-2-2017:  Jan Jansen heeft uit handen van Andries Heidema, burgemeester van de gemeente Deventer, de versierselen ontvangen die horen bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde afgelopen dinsdag 14 februari 2017 tijdens zijn afscheid als CEO van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). 

Meteen na zijn (cum laude) afstuderen in de Veefokkerij aan de Wageningen Universiteit ontwikkelde Jansen zich in heel korte tijd tot een zeer succesvol en internationaal toonaangevend wetenschapper op het gebied van de veefokkerij. In 2002 maakte hij de overstap van wetenschap naar de praktijk en werd hij algemeen directeur van wat later uitgroeide tot de Coöperatieve Rundveeverbetering (CRV) in Nederland. Hij heeft de CRV met veel succes en strakke hand door moeilijke tijden, als die van de Mond- en Klauwzeercrisis, geleid en met visie uitgebouwd tot een toonaangevende organisatie op het gebied van de veefokkerij en veeverbetering in binnen- en buitenland. In 2007 werd hij algemeen directeur van het nieuwe bedrijf Qlip B.V., ontstaan als samenvoeging van drie organisaties: Organisatie Certificering Melkveebedrijven (OCM), Melkcontrolestation Nederland (MCS) en de private taken van het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ). Als directeur van Qlip en later (2011) van GD leverde hij een cruciale bijdrage aan de kwaliteitscontrole en -verbetering in de melkveehouderij. In beide posities heeft hij de organisaties in korte tijd versterkt en met succes uitgebouwd, zowel nationaal als internationaal. 

Met zijn brede kennis en heldere visie heeft Jansen een zeer grote en unieke bijdrage geleverd aan een verdere versterking van de wereldwijde toppositie van de Nederlandse (melk)veehouderij. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.