Klinische Avonden Paard 2017

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klinische Avonden Paard 2017

9-2-2017: 

Zieke veulens in de eerstelijns praktijk, het op de kaart zetten van de dierenartsenpraktijk en voedingsmanagement van te dikke paarden en pony’s. Dit waren de interessante onderwerpen waar ruim 150 paardendierenartsen over werden bijgepraat op de door GD, Pavo en Virbac georganiseerde Klinische Avonden Paard 2017, begin februari bij ruitersportzaak Epplejeck, Dressuurstal van Baalen en Stal Roelofsen. Sprekers waren onder andere drs. Barbara Broux van Universiteit Gent, Monique van Hall van HAS Den Bosch en hippisch wetenschapper Dr. Andrea Ellis uit Engeland. 

Behandeling zieke veulens

Paardendierenarts Barbara Broux kwam, met het nieuwe veulenseizoen voor de deur, vertellen over wat je moet doen en laten met een ziek veulen in de eerstelijns praktijk. Ze houdt zich op de Faculteit Diergeneeskunde in Gent bezig met neonatologie en is al zeven jaar verantwoordelijk voor de veulenbrigade daar.

Kosteloos klanten trekken

Een heel ander verhaal, maar daardoor zeker niet minder interessant, kwam van Monique van Hall, een marketingprofessional die haar sporen verdiend heeft in de paardenhouderij. Op dit moment werkt ze als marketingdeskundige bij HAS Den Bosch. Ze daagde de aanwezige dierenartsen uit om na te denken over hoe ze hun praktijk op de kaart zetten en maakte duidelijk dat dat prima kan met een beperkt budget. 

Voedingsmanagement dikke paarden

De laatste spreker van de avond was dr. Andrea Ellis, wetenschapper bij Unequi.Ltd in Engeland. Zij is gespecialiseerd in paardenvoeding, gedrag en welzijn. Ze doet onderzoek, publiceert en geeft gastcolleges aan universiteiten over de hele wereld. Haar lezing ging over het voedingsmanagement van paarden met pituitary pars intermedia (PPID, bekend als ziekte van Cushing) en EMS, een combinatie van verschillende aandoeningen zoals overgewicht, insulineresistentie en ontstekingen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.