GD verkort doorlooptijd PCR-test voor diagnose PED virus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD verkort doorlooptijd PCR-test voor diagnose PED virus

14-2-2017: 

GD heeft de doorlooptijd van PCR-test voor de diagnose van PEDv verkort. Dierenartsen ontvangen vanaf vandaag binnen 1 dag de uitslag van de PCR-test. Voor 9.00 uur 's-ochtends bij GD binnen, betekent het einde van de dag uitslag.

Zo snel mogelijk zekerheid krijgen over een PED uitbraak
In geval van ernstige diarree (en braken) kunnen bij sectie de typische beschadigingen van het darmslijmvlies worden gezien. Virusonderzoek door middel van PCR in mestmonsters en sectiemateriaal is mogelijk, om het PED virus aan te tonen. Bij een verdenking is het zinvol om zo snel mogelijk zekerheid te krijgen.

PED vaststellen met PCR-test
GD heeft een PCR-test beschikbaar om mest te onderzoeken. Daarnaast biedt de GD de mogelijkheid om bloedmonsters te laten onderzoeken op de aanwezigheid van afweerstoffen tegen het PED virus. Overleg vooraf met uw dierenarts en/of neem contact op met de Veekijker Varken van de GD via telefoonnummer (0900) 710 00 00.

Update 16-2-2017

Inzendprocedure spoedtest PCR-test voor PEDv
Om binnen 24 uur zekerheid te krijgen of uw varkens het PED virus hebben, adviseert GD dierenartsen op het inzendformulier enkel PEDv aan te kruisen en samen met het ESwab mestmonster naar GD op te sturen. 

Download het benodigde inzendformulier
Bestel in de GD Webshop de ESwabs.

ESwabDe ESwab.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.