Speelt Chlamydia abortus op uw bedrijf?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Speelt Chlamydia abortus op uw bedrijf?

2-2-2017:  Met een gerust hart uw bedrijf openstellen voor publiek en bij verkoop van dieren aantonen dat u actief met onderzoek op chlamydia bezig bent, dat kan met de Chlamydia Check. Met deze check onderzoekt u of de bacterie Chlamydia abortus speelt uw het bedrijf.

Chlamydia abortus

Chlamydia abortus is één van de belangrijkste oorzaken van besmettelijke abortus bij schapen en geiten. Daarnaast is de kiem overdraagbaar van dieren op mensen en is vooral voor zwangere vrouwen een risico. Tijdens een geboorte scheiden besmette dieren grote aantallen bacteriën uit en besmetten daarmee hun koppelgenoten. Op deze manier wordt de infectie op een bedrijf in stand gehouden. Het is belangrijk te weten of de kiem op uw bedrijf aanwezig is. Op bedrijven waar de aandoening in het koppel voorkomt worden problemen met abortus, doodgeboorte en slap geboren lammeren vooral gezien bij de dieren die voor de eerste keer aflammeren. Eenmaal in een koppel geïntroduceerd kan chlamydia jarenlang voor problemen zorgen.

Lees hier meer over Chlamydia abortus

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.