Welk bloedonderzoek kies ik bij problemen in mijn rundveekoppel?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Welk bloedonderzoek kies ik bij problemen in mijn rundveekoppel?

30-1-2017:  Spelen er op uw rundveebedrijf diergezondheidsklachten die mogelijk gerelateerd zijn aan voeding? FIT, de voedingsaanpak van GD, helpt u met de juiste laboratoriumonderzoeken. Er is nu een handige kaart waarop u in een oogopslag ziet welk bloedonderzoek in welke situatie zinvol is.

FIT biedt een groot aantal klinisch chemische laboratoriumonderzoeken aan die zinvol kunnen zijn om de oorzaak van de klachten vast te stellen. De kaart Koppelproblemen Rundvee kunt u gebruiken om samen met uw dierenarts te bepalen welk klinisch chemisch onderzoek zinvol is bij mogelijk voedingsgerelateerde rundergezondheidsproblemen op koppelniveau. Houd altijd rekening met de mogelijke rol van infectieziekten zoals BVD, IBR en salmonella en overleg altijd met uw dierenarts over de te treffen maatregelen.

Meer over de onderzoeken van FIT


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.