Vaker melken = vlotter afnemen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vaker melken = vlotter afnemen

31-1-2017:  De melkstal is het hart van een melkveebedrijf. Een goede afstelling en werkwijze zijn belangrijk voor een goede uiergezondheid en een efficiënte melkbeurt. 

Een intensieve voorbehandeling kan hierbij het best gevolgd worden door een ‘wachttijd’ van minimaal 60, maar liefst 90 seconden. Die periode is noodzakelijk om oxytocine het uierweefsel te laten bereiken, anders kan er vervolgens geen melk door de melkblaasjes worden afgegeven. Een intensieve voorbehandeling is een eerste stap naar een ideale melkstroomcurve: gekenmerkt door een snelle stijging van de melkstroom aan het begin en een korte namelkfase. 

Sommige veehouders besluiten om over te stappen naar driemaal daags melken. Overleg in dat geval opnieuw over de juiste afstelling van uw melkinstallatie, en houd er rekening mee dat het afnamemoment wordt versneld. Bij vaker melken kan beter iets meer restmelk worden geaccepteerd zodat wel een goede speenconditie behouden blijft. Houd er tevens rekening mee dat de tepelvoeringen vaker aan vervanging toe zijn.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.