Monitoring Brucella melitensis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoring Brucella melitensis

20-1-2017:  In opdracht van het ministerie van Economische Zaken voert GD ook de komende jaren de monitoring op Brucella melitensis uit. Het doel van deze monitoring is om vast te stellen dat Nederland vrij is van deze aandoening. Nederland is officieel vrij van Brucella melitensis, maar moet jaarlijks aantonen dat dit nog steeds het geval is. Door de vrije status is het exporteren van dieren en dierlijke producten gemakkelijk en veel goedkoper dan zonder zo’n vrije status. De ziektevrije status is vastgelegd in een Europese richtlijn. Deze richtlijn schrijft voor dat jaarlijks ten minste 1.475 bedrijven in Nederland moeten worden onderzocht om de ziektevrije status te behouden. De door RVO geselecteerde bedrijven worden hier binnenkort van op de hoogte gebracht. Kijk voor meer informatie op www.gddiergezondheid.nl/Brucella, mail naar brucellahelpdesk@gddiergezondheid.nl of bel met 0900-1770 (optie 3), elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.