Het belang van CAE en CL is in mijn ogen groot

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Het belang van CAE en CL is in mijn ogen groot

19-1-2017: 

“Een jaar geleden werd bij mijn geiten een infectie met CAE vastgesteld. Ondanks mijn gesloten bedrijfsvoering bleek bij de reguliere steekproef een groot deel van mijn melkgeiten besmet te zijn met CAE.
Ik was al jarenlang gecertificeerd voor CAE en weet tot de dag van vandaag niet hoe mijn geiten geïnfecteerd zijn geraakt, maar ik had het wel graag eerder willen weten.
In het afgelopen halfjaar is er veel geschreven over CAE. Recent las ik dat GD aanpassingen heeft doorgevoerd voor de certificeringsprogramma’s. Ik snap heel goed dat deze aanpassingen noodzakelijk zijn. Wellicht was door tankmelkonderzoek of een eerdere steekproef de infectie op mijn bedrijf ook eerder aan het licht gekomen dan bij de twee jaarlijkse steekproef. Het belang van CAE en CL is in mijn ogen groot. We willen immers een gezonde en duurzame sector.
Voor CL blijf ik daarom deelnemen aan het certificeringsprogramma van GD. Omdat het in de huidige situatie heel moeilijk is om vrij te worden ga ik het komend jaar kijken of en zo ja, hoe ik weer CAE-vrij kan worden”, aldus Jos Tolboom, melkgeitenhouder.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.