Een onjuiste mineralenvoorziening, welke gevolgen heeft dat?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Een onjuiste mineralenvoorziening, welke gevolgen heeft dat?

30-1-2017:  De mineralenvoorziening tijdens de droogstand is van groot belang om de vaars of koe aan een gezonde lactatie te kunnen laten beginnen. Als de mineralenvoorziening onvoldoende is, kan dit verschillende gezondheidsproblemen geven.

Kalft een koe met een onvoldoende mineralenvoorziening dan kan dit problemen geven zoals: meer doodgeboren kalveren (bij vaarzen), meer mastitis, meer koeien die aan de nageboorte blijven staan en het slechter drachtig worden van de koeien. Kortom bij een onvoldoende mineralenvoorziening loopt uw melkvee meer kans op gezondheidsproblemen, een lagere melkproductie en extra werk voor u als veehouder. Reden te meer om de juiste hoeveelheid mineralen aan uw vee te voeren.

Komen er naar uw idee teveel gezondheidsproblemen voor op uw bedrijf? Dan kan steekproefbloedonderzoek u vertellen of mineralentekorten hierin een rol spelen. Met het Pakket Spoorelementen kunt u met een bloedonderzoek de actuele voorziening van jodium, selenium, koper en zink meten. Meer over het Pakket Spoorelementen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.