7000 melkveebedrijven BVD-vrij gecertificeerd!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

7000 melkveebedrijven BVD-vrij gecertificeerd!

27-1-2017: 

Nederland kent sinds kort 7.000 melkveebedrijven met de BVD-vrijstatus. In maart 2016 doorbraken we nog de 6000-grens, inmiddels zijn daar in minder dan een jaar tijd dus al 1.000 bedrijven bijgekomen. Opnieuw een mooie mijlpaal in de vrijwillige bestrijding van BVD.

De meerderheid van de melkveebedrijven in Nederland (51 procent) heeft inmiddels een BVD-vrijstatus of BVD-onverdachtstatus. Steeds meer melkveehouders zien het belang van de aanpak van BVD. Niet verwonderlijk nu steeds duidelijker wordt hoe dit virus de weerstand van een koppel melkkoeien aantast en zo ook schuil kan gaan achter andere aandoeningen. Meer over BVD>>

Twee routes naar BVD-vrij Certificering
Van de 1.000 melkveebedrijven die sinds maart 2016 BVD-vrij zijn geworden is ongeveer de helft vrij geworden via de standaard directe route van BVD-vrij Certificering (intake via bloed- en tankmelkonderzoek + minimaal 10 maanden aanvullend jongveeonderzoek). De andere helft heeft eerst twee jaar of langer deelgenomen aan BVD Tankmelk Onverdacht en is toen met beperkt aanvullend onderzoek overgestapt naar BVD-vrij CertificeringLees hier meer over de twee routes naar BVD-vrij>>

Op dit moment zijn er ook nog ongeveer 1.500 bedrijven via de standaard route op weg om BVD-vrij te worden en hebben ruim 2.100 bedrijven de status BVD Tankmelk Onverdacht.

Percentages deelnames melkveebedrijven aan een BVD-programma


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.