Willem-Jan Jansen winnaar GD-kruiwagen!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Willem-Jan Jansen winnaar GD-kruiwagen!

29-12-2016:  Willem-Jan Jansen van Jansen veehouderij uit Weesp is de gelukkige winnaar van de GD-kruiwagen die op de RMV Gorinchem werd verloot. Hij ontving de prijs onlangs uit handen van GD-buitendienstmedewerker Walter Schouten.


Hoeveel gram mineralen zit er in deze kruiwagen? Dat was de vraag waar bezoekers van de GD-stand op de RMV in Hardenberg én RMV Gorinchem hun hoofd over konden breken. Duizenden melkveehouders waagden een gokje, waarbij de meningen sterk uiteen liepen. In Gorinchem varieerden de antwoorden van slechts 32 gram tot maar liefst 750.000 gram. Het juiste antwoord is: 48.024 gram. Vijf bezoekers zaten er in Gorinchem met hun gok van 48.000 gram het dichtst bij. Na een loting kwam Willem-Jan Jansen als winnaar uit de bus. De winnaar van Hardenberg werd al eerder bekend gemaakt.

Schatten hoeveel gram mineralen er in een kruiwagen zit blijkt best lastig. Weet u hoeveel mineralen u precies (bij)voert? En nog belangrijker: weet u wat uw koeien daadwerkelijk opnemen aan mineralen? Met de Mineralencheck krijgt u via tankmelkonderzoek inzicht in de actuele mineralenopname van uw melkvee. Zo weet u of u niet te weinig of juist te veel mineralen voert.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.