Monitoringsflyer Rundvee 3e kwartaal 2016

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoringsflyer Rundvee 3e kwartaal 2016

21-12-2016:  In de Monitoringsflyer Rundvee houden wij u op de hoogte met informatie uit de monitoring zoals de diverse dierziektestatussen en bijzondere bevindingen. In dit kwartaal treft u onder andere informatie over IBR, BVD en Salmonella en wordt bijzondere casuïstiek beschreven zoals zonnebrand en gevallen van koperovermaat.  

In het derde kwartaal van 2016 telde Nederland 17.399 melkveebedrijven met dieren. Van deze melkveebedrijven had 48 procent een BVD-vrijstatus of BVD-onverdachtstatus en 56 procent een IBR-vrijstatus of IBR-onverdachtstatus. In hetzelfde kwartaal waren er in Nederland 18.568 niet-melkleverende bedrijven met dieren. Daarvan had 5 procent een BVD-vrijstatus en 12 procent een IBR-vrijstatus. 

Lees hier de Monitoringsflyer Rundvee 3e kwartaal 2016


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.