In het zonnetje: 10.000ste deelnemer IBR-programma

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

In het zonnetje: 10.000ste deelnemer IBR-programma

16-12-2016:  De aanmelding voor een IBR-programma werd voor Arjen (44) en Marlies (39) Schimmel in Leersum wel heel speciaal. Ze werden afgelopen woensdag in het zonnetje gezet met een bezoek van sectormanager Rund Bert de Lange en IBR-dierenarts Frederik Waldeck, omdat hun bedrijf de 10.000ste deelnemer aan een IBR-programma is, een mijlpaal in de vrijwillige bestrijding van IBR. 

Na een eenmalig tankmelkonderzoek op IBR-antistoffen afgelopen augustus, meldden zij zich in november aan voor IBR Tankmelk Onverdacht. Het programma past in hun bedrijfsstrategie van makkelijk werken, omdat monstername vanzelf gaat en de kosten worden gespreid richting een eventueel IBR-vrij Certificaat. Daarmee hebben ze zich bewust voorbereid op de toekomst. Het echtpaar melkt honderd koeien (met zeventig stuks jongvee) op 90 ha en haalt een productie per koe van 9.300 kilogram per jaar. Goed voer, ‘niet op het randje melken’ en schoon werken zijn volgens Arjen de sleutels tot een gezonde veestapel. Met de status IBR Onverdacht monitort hij die gunstige situatie nu ook voor IBR als 10.000ste bedrijf in Nederland.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.