Subsidie ZuivelNL: monsters vóór 15 december insturen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Subsidie ZuivelNL: monsters vóór 15 december insturen

23-11-2016: 

Melkveehouders kunnen nu nog gebruik maken van de dit jaar geldende subsidie van ZuivelNL voor BVD- en IBR-diagnostiek. Het is dan wel belangrijk om snel te handelen: zorg ervoor dat de monsters uiterlijk 15 december bij GD zijn.

Voor monsters die vóór 15 december bij GD binnenkomen geldt dat ze tijdig kunnen worden verwerkt. Als de inzending compleet is en de uitslagen gunstig zijn, kan de IBR en/of BVD-vrijstatus nog dit jaar worden bereikt, wat betekent dat de geldende subsidie wordt uitgekeerd.
Wanneer monsters ná 15 december binnenkomen bij GD is het mogelijk dat de afhandeling niet op tijd plaatsvindt en de gewenste gezondheidsstatus niet voor 31 december wordt bereikt, waardoor de subsidie niet wordt uitgekeerd.

Samengevat gelden op dit moment nog de volgende subsidies:

Tarieven zijn excl. basiskosten en excl. btw.

Aanmelden BVD- en/of IBR-vrij Certificering
Om de intake voor BVD- en/of IBR-vrij Certificering goed te laten verlopen, is het belangrijk dat melkveehouders zich eerst aanmelden en vervolgens wachten op de aansturing vanuit GD. Hieruit wordt duidelijk van welke dieren GD een bloedmonster (en bij BVD ook een tankmelkmonster + melkverklaring) verwacht.
Ook voor de overstappers van Tankmelk Onverdacht naar  BVD- en/of IBR-vrij Certificering geldt dat het belangrijk is dat men zich  eerst aanmeldt en vervolgens wacht op de aansturing vanuit GD om zo precies te weten van welke dieren nog bloedmonsters nodig zijn.

Klik hier voor aanmelden BVD-vrij Certificering (ook voor “overstappers”)
Klik hier voor aanmelden IBR-vrij Certificering (ook voor “overstappers”)

NB:
Om voor de 200 euro in aanmerking te komen is het nodig dat de inzending volledig is en alle uitslagen gunstig zijn.
- Denk er bij de intake voor BVD-vrij Certificering aan dat de melkverklaring of de stallijst waarop is vastgelegd van welke koeien melk in de tank zit, direct wordt meegestuurd (kan ook via VeeOnline).
- De voortgang van de status van een bedrijf is eenvoudig te volgen in VeeOnline. Het is, zeker nu, belangrijk om bij twijfel of vragen tijdig contact op te nemen met GD via 0900-1770 (optie 1). 

Ook als u algemene vragen hebt over de subsidieregeling, kunt u de klantenservice van GD elke werkdag bereiken via 0900-1770 (optie 1).

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.