Hoe is de energie- en eiwitvoorziening van uw droge koeien?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Hoe is de energie- en eiwitvoorziening van uw droge koeien?

2-11-2016:  Droge koeien krijgen de laatste jaren steeds meer de aandacht die ze nodig hebben. Het zijn tenslotte ook de koeien die het de komende periode voor u moeten verdienen. Als zij goed opstarten, hebt u er het minste werk mee.

Maar welk rantsoen werkt nu het beste? Krijgen de koeien genoeg energie en eiwit binnen? Hoe doet die kuil het daadwerkelijk bij de koeien? 

Om snel in beeld te krijgen hoe het is gesteld met de energie- en eiwitvoorziening en het haptoglobinegehalte van uw droge koeien, ontwikkelde GD de Droogstandscheck. Voor de Droogstandscheck zijn vier tot tien bloedmonsters nodig van droogstaande koeien in de periode van 21 tot 2 dagen voor het afkalven. Bij de uitslag krijgt u een praktische uitleg met een koppeladvies. 

Klik hier voor meer informatie over de Droogstandscheck

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.